Jun 22, 2022, 11:37 AM

Ще запазя тази красота 

  Poetry » Love
591 1 6

   

    Ще запазя тази красота

 

Не ме сънувай, мили, през нощта

и сънищата си недей изпраща!

Това за мен е празна суета,

игра е странна някаква опасна.

 

Ще чакам, обади ми се среднощ,

когато само плаче тишината

и във прозореца блести в разкош,

и гледа ме замислена Луната.

 

Когато светят хиляди звезди,

с любов косите ми те украсяват,

когато пак на мен не ми се спи

и стиховете само ме спасяват.

 

Ще е вълшебно чак до сутринта

и вятър на шега ще ни целува,

и ще запазя тази красота,

за да заспя във утрото щастлива.

 

                    Мария Мустакерска

 

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??