Apr 2, 2020, 10:09 PM

Сила 

  Poetry » Free verse
798 1 1

Ще има такива студени, пъплещи дни,
които изтръгват душата ти бавно,
смачкват я и сдъвкана някъде там,
свита, очаква още да страда.

Ще има такива – никакви дни,
разливащи бавно,
като кално блато,
ще има, повярвай ми,
но ти победи,
глътка въздух
от мене поемай!

Не бой се... има ги всеки,
проклетите дни,
но щом дишаш,
душата изтласквай,
а аз ще те хвана,
ти само кажи,
че днес ти ден на калното блато!

© Петя Ендрева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??