Sep 17, 2018, 9:58 AM

Сила дай ми! 

  Poetry
228 0 1

Още е Лято!
И нищо че сутрин
с одеало в мечти се завивам –
Топлината е Свята!
В порив есенно-мощен
листата очакват леглото си в нивата.

 

На ливадата жълта,
на килимът в тревата
рисуван сякаш от на художник ръката
Есента тук нахълта!
На брега на реката
се събират за полет далечен ятата.

 

Обикалям самотен, 
пустее гората!
За Зимата близка събирам дърва.
Стремеж доживотен –
за Любов, Топлина
на чувствата мои дай силна ръка!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??