Apr 15, 2020, 10:47 AM

Силата на чувствата 

  Poetry » Free verse
439 0 0

                                Nihil est in intelektu quod

                                prius non fuerit in sensu.*

 

 

Елате в дома ми мои чувства разнолики.

Потребна ми е силата на вашата печал,

за да бъда съвършена, мъдра и обречена

на кръстопътя от любов и тих екстаз.

 

Елате и не припявайте в стъклата.

Копнея за силата на вашите вълни.

Елате и не ме щадете.

Разнищете,

разтърсете

крехкото ми тяло!

 

Елате и не питайте

слисани, сразени

от къде някой ден 

смирена ще взема

красотата

и спокойствието

на Разума!!!

____________________________________________________

*Нищо няма в разума, което преди това да не е било в чувствата.  /латинска сентенция/

© Венеция Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??