Mar 29, 2020, 10:32 AM  

Син сън 

  Poetry » Other
411 3 9

Сънувах син, магичен океан,

делфини, сребърни. Като звездите.

И капитанът - в хоризонта взрян,

и кораб, който люби се с вълните

 

Сирена блясва. Люспи - от сребро,

зелени водорасли са косите.

И сладък глас. Не пее за добро,

пазете си морячета душите!

 

И гълъб бял, към сушата лети,

моряшката жена. Със сол в очите.

И в човката надеждата цъфти,

и в клонче от маслина тя е скрита.

 

На мостика е старият моряк,

сирената отплува. Сред вълните.

Ще стигнеш, капитане, дом и бряг,

делфините те водят. И мечтите.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??