Nov 10, 2012, 10:01 PM

СИНЬО МОРЕ 

  Poetry » Civilian
472 0 3

СИНЬО МОРЕ

Площадът пълен е с народ.
Синьо море многолико.
Сякаш е паднал небесния свод.
Времето отново е велико.

Лозунги, плакати, знамена,
но я няма пошлата парадност
на познати, стари времена –
има чиста, негласена радост.

Няма кукли, махащи с ръце
от трибуната на саркофаг бетонен,
а в едно ликуващо сърце
туптят сърцата на народ свободен!

Море от хора, люшнало се вред,
от пориви човешки развълнувано.
Сега разбирам – не като обред
аз да те видя съм бленувал!
1991 г.
Габрово

Двадесет и три години от онези събития на 10. 11. 1989 г. Много вода изтече от тогава, много неща се случиха и много не успяха да се случат, но както и да преминаха тези години, датата 10 ноември 1989 г. и дните след нея са едни от най-истинските събития в съвременната ни история, защото от тази дата времето започна да тече отново.

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??