Feb 1, 2011, 6:06 PM

Синя сълза любов 

  Poetry » Love
662 0 1

СИНЯ СЪЛЗА ЛЮБОВ

 

Отнякъде вятърът довя тъга.

По пътя си тя наедря.

В очите на болката напира сълза,

боядисана от жестоката съдба.

 

Откърти тежките камъни,

път си проправи...

И се изля в обятията

на ранената душа.

 

Тази огромна синя сълза,

подобна на Вселена,

от сърцето се изниза тихо

и полетя заедно с вятъра.

 

Очите на болката опустяха,

широко отворени – кървяха.

Сълзи валят от бездънното небе

и се давят в синьото море.

 

Ледена скулптура в синьо сияние,

съвършено измислена.

Очаква жадна, вкочанена

да изпие сълзата и да се сгрее.

 

Така тя – синята сълза любов,

полепна по ледени устни,

стопли ледено сърце,

заля леда със спокойствие.

 

 

© Ирена Дочева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??