Sep 27, 2020, 12:32 PM

Скитник из пределите на август 

  Poetry » Love
390 5 10

СКИТНИК ИЗ ПРЕДЕЛИТЕ НА АВГУСТ

 

А лятото си тръгва изведнъж.

Когато сутрин хладинка пролази

и неповикан септемврийски дъжд

прегърне прегорелите оврази.

 

Да дишам става лекичко от раз!

Край шипките атлазено червени,

тупуркат кестечета, с топла страст

шансони есенни нощта подема.

 

Дали така навярно в утринта,

подир последната изпята нота

от мене ще си тръгва любовта?

По малко уж. До края на живота.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??