Apr 17, 2021, 9:23 PM

Скокливката на гората 

  Poetry » For kids
398 0 5

Тя е мъничка, но игрива

и е доста закачлива.

Пъргава е знай в гората,

по клоните и на земята.

 

Рунтавата и опашка има

една важна роля всяка зима-

на одеало за спокоен сън

и да я пази от студа навън.

 

Пролетта винаги е време,

от скритите жълъди да вземе.

С орехите, бърза е за двама

и от нея по-ненаситна няма.

 

По дървото смело се катери

свежа храна да си намери.

Затова и всяко дете я обича

и пухкава ............ я нарича.

© Весела Найденова All rights reserved.

The work is a contestant:

Горска пролет »

22 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??