Nov 4, 2019, 5:46 PM

Скътано 

  Poetry » Other
654 1 4

 

…скътана жълта паричка във джобче,

хлебче и сиренце в платнено вързопче,

скътани спомени и детска мечта,

скътана от посредственото, красота…

 

…скътана картичка и сувенир,

малка икона от един манастир,

скътано камъче, върху камъка кръст,

скътано семенце в топлата пръст…

 

…скътан зародиш в женска утроба,

скътано, скрито съкровище

от човешката завист и злоба,

скътани чувства - без аналог

и молба отправена само към Бог…

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??