Jan 23, 2008, 2:18 PM

"След 10 години" 

  Poetry » Phylosophy
846 0 2

"След 10 години"

 

 

Приятели останахме за цял живот.

Събра ни казармата - нашият университет,

в който бяхме изпратени от народа.

Влязохме различно умни момчета,

а излязохме пораснали мъже.

Споделяхме си всичко -

и храната, и писмата от момичетата.

Ходим си на гости - с повод и без повод.

Дори станах кум - за мен е голямо достойнство.

Заедно учихме, служехме и си вярвахме безрезервно.

Дори и на стотици километри един от друг -

ние се чуваме, виждаме и живеем със спомена.

Пак сме си същите момчета,

които вярваха в доброто и мразеха лъжата.

Вървяхме в крак - вървим и сега,

всеки със своите отговорности.

В живота на всеки мъж има моменти,

които, ако уцелят подходящ момент,

могат да променят завинаги съдбата му:

Приятели, благодаря ви, че ви има!

За „тогава", когато „сега" ще бъде „някога"!

© Гри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесно е, Григорий!
    Казармата е нещо незабравимо, също и както хората, които срещаш там.
    Поздрави.
  • В живота на мъжете...имаше такива моменти.
    остават за цял живот! с обич, Григорий.
Random works
: ??:??