Aug 15, 2016, 5:27 PM

След буря 

  Poetry
279 1 2

Претърпях те, теб бурна стихия,
оцелях, но травми лекувам,

раните с вълците ближа,

дупки с канапи съшивам.

 

Очите мажа с мехлеми,

изгорени от силният вятър,

недочувам след страшният тътен

и се уча пак да говоря.

 

В непоръбен чувал премених се,

да празнувам спокойното утро,

във кратунка вино наливам,

да почерпя, нов гост - самотата.

 

Ще оскубя от двора цветята,

да не ми миришат на буря,

ще помета с метлата прашеца,

полепнал от твоите стъпки.

 

Въздуха вдишвам дълбоко,

след буря, по-леко се диша,

сърцето тупти равномерно

и няма в какво да се спъва.

© Misteria Vechna All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубава творба, но не вярвам, че искаш да го прогониш за винаги.
    Поздравление за творбата!
  • Много интересна образност на болката! Хареса ми!

    "Въздуха вдишвам дълбоко,
    след буря, по-леко се диша,
    сърцето тупти равномерно
    и няма в какво да се спъва.
    "
Random works
: ??:??