Oct 17, 2022, 1:08 PM

След края 

  Poetry
479 11 24

До болка съм се влюбила в живота,

такава – че не искам да го пусна.

О, нека има хиляди голготи,

горчилката не стига мойте устни.

За мен е сладост, нищо че е кратък

и моят миг живот ще бъде песен.

Пък някога, прескочила оттатък,

ще кажа всекиму: “Живях чудесно!”

Ще кажа, че обичах много силно.

Така обичах, че достигнах Рая,

че счупила небето светлосиньо,

видях, че хорските души витаят,

усмихват се, докосват се, прегръщат.

Ще кажа, че човекът е върховен,

откакто любовта му е присъща,

откакто любовта е негов корен.

Понеже съм се влюбила в земята,

в небето, във вълнѝте и в човека

аз зная, че прескочила оттатък,

към този свят ще построя пътека.

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??