“Ти поемай пътя си, обаче
в свойте безразсъдства и беди
неласканите недей закача,
неизпепелените щади.”
автор: Сергей Есенин превод: Иван Николов
След Вас
Пристрастени, към своите опити,
да доставяте незабрава,
спирате миговете с дъха си
без да знаете точно какво, след вас, им остава.
Вманиачени в играта си на лечители
на невежото хорско щастие,
Вие убивате жизненото в мечтите му
и не съзнавате своето си нещастие.
Има обич. Не е като вашата.
Тя е естествена и първична.
Нищо общо няма с вашата каша.
Нека остане, по своему си, себична.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.