Sep 20, 2007, 1:30 AM

След вчера (master remix) 

  Poetry
465 0 3
1 април 1998
19 септемнври 2007


Обичах те.
А днес е мрачна сутрин.
Градът – прокълнат! Като в ад вали!
Поглеждам в огледалото – изтръпвам -
отстъпвам бързо настрани.

Защото вчера...
аз главата си поисках да разбия,
и цяла вечер
се държах ужасно вчера -
и молех се за любовта ти,
и използвах слабостта си,
но слабостта ми беше колкото ракия,
ала защо не свърши с чаша празна,
не разбрах...
Безмълвна ли стоях?
Не помня вече...
Безкрайни хоризонти,
смърт и студ...
безсрамна бях и бях обречена –
нещастна бях и луда...

И, помня, чувствах само мъка...
Очите си изядох,
слюнката – изпих -
и към сърцето си безпомощно
насочих лък
и стрелях в него,
точно го пробих.

Сега раздират
светещите прилепи
небето мрачно…
сега бродирам
бавно и самотно
мъркане,
не съм уплашена,
не, но…
съм объркана
и тази сутрин
съм така объркана…



© Ема Венева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??