Aug 18, 2011, 10:51 AM

Слепците 

  Poetry
383 0 3

Не виждат, не виждат

това, което се вижда с просто око,

прииждат, прииждат -

коне с капаци - елитното общество.

 

Не чуват, не чуват

зомбирани крясъци,

пируват, пируват

маскирани с блясъци.

 

Кюфтенца си плюскат,

мамка им стара,

пенсионерите сърбат

гадна попара.

 

Друго няма,

парите не стигат,

драма голяма,

цените се вдигат.

 

Не виждат, не виждат,

слепци жестоки са те,

обиждат, обиждат,

мислят се за богове.

 

Не чуват, не чуват

вълчия вой на бедняка,

купуват, купуват

в името на мерака -

 

вили, мезонети, скъпи коли,

живеят си нашироко,

за бедните няма мечти -

само реалност жестока.

© Богдана Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!!
    за бедните няма мечти -

    само реалност жестока...
    Колко жалко и точно!

  • Не е дошъл Видов ден още.
  • !!!
    "купуват, купуват
    в името на мерака -
    вили, мезонети, скъпи коли,
    живеят си нашироко,
    за бедните няма мечти -
    само реалност жестока."
    !!!
Random works
: ??:??