Jan 27, 2008, 9:19 PM

Сложих ги в кутийки... 

  Poetry
642 0 2

В кутийка за бижута,

затворих сърцето, сложих катинар дори…

Защото любовта се оказа заблуда,

от която до смърт боли…

А в кутия от шоколадови бонбони,

сложих душата си… покрих я със самота…

Завързах я за купчина балони,

оставих я да намери своята съдба…

Настъпи мрак… и бяла тишина…

И кутийката за бижута се отвори,

и кутията с душата ми пак при мен се върна…

И ги стиснах в ръцете си… Родиха се мечти!

Ето, пак ги сложих на техните места,

макар да хващат прах…

И роди се от тъгата красота,

простен беше всеки грях…

© Усмивка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много оригинално!
  • "А в кутия от шоколадови бонбони,
    сложих душата си… покрих я със самота…
    Завързах я за купчина балони,
    оставих я да намери своята съдба…"
    Много добра идея:>
Random works
: ??:??