Случвало ли ти се е от болка
на земята да се стовариш,
да не знаеш що е обич и
що значи думата любов?
Случвало ли ти се е сам
да гледаш вечер от прозореца
небосвода звезден и да не знаеш
дали има място и за теб
между тез звезди?
Случвало ли ти се е красивото
да откриеш, но да не знаеш
какво да правиш,
щом тръгне си то от теб?...
© Ноно Якимов All rights reserved.