Sep 3, 2023, 7:52 AM

Сляп и глух 

  Poetry » Phylosophy
211 1 0

Човекът - това грешно създание!

Често ли чувства то покаяние?!

Не, едва ли! С егото си титанично

то събаря всяко чувство финно и мистично!

 

Като слон сред стъклария

танцува на сред рушаштата стихия

звън, парченца политащи като комети -

смях и зрелище за всеки...

 

Освен за майсторът стъклар!

Но на кой ли му е жал?!

Сред този звънък хаос

слонът и разрухата танцуват валс...

 

Човечество ли?! - Да умира!

Този неуспешен опит да се спира!

Провал! Маймуната отново

не чува Божието слово!...

© Добромир Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??