Oct 1, 2007, 9:47 AM

Сляпа 

  Poetry
612 1 11

На сляпо рових тишината с пръсти
и винаги по нещичко пропусках,
в дланта, белязана от линиите гъсти,
изболяни думи порите просмукаха.


И всеки път си казвах: "Ще простя",
а после търпеливо малко ще почакам,
от "малкото" не мога вечер да заспя
и неотложното във себе си протакам.


Сляпа тичах по разкъртени павета,
като дух минавах през зазидани врати
и на дънерите на отсечени дървета,
кръговете на годините им там броих.


С очи, подпухнали от вятърни сълзи,
в мъглявина от спомени за неизбежност,
видях как самотата ми наоколо пълзи
и се сгуших в нейната крайбрежност.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??