Jan 26, 2010, 10:32 PM

Слънцето 

  Poetry » Other
487 0 3

То е бяло дърво,

малка златна пчелица в тревата,

вито древно хоро,

весел спомен от знойното лято;

замечтано и тихо,

разлюляно сред тучните ниви,

омагьосано в стихове,

сочно, зреещо в дюли и сливи...

 

То е вечният дом,

топлината, която ни сгрява!

 

То е бог и подслон,

светлоогнена, ярка жарава!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??