На Тони Нотева
Не си обличай нищо друго днес!
Подаръка ти в орехче съм скрила.
За тебе слънцето уши с финес
вълшебна рокля от лъчи и свила.
Нарочно орех-куриер избрах,
счупи го и излез от всяка рамка.
Превърнеш ли черупката на прах,
ще видиш рокля слънчева с презрамки.
Побързай! Облечи я! Облечи!
И нека като слънце засияеш!
Животът ти понякога горчи,
на криеница с тебе си играе.
Но точно на рождения ти ден,
уплашен, ще усети в тебе сила.
Подаръкът от слънцето и мен
магичен знак е, благослов, закрила.
Оставаш с нея! Ако я свалиш,
късмета си, момиче, ще отрежеш.
Огледай се в очите ми и виж -
прекрасна си във слънчева одежда!
20.07.2017
© Мария Панайотова All rights reserved.