Помните ли момичето
с очите на сърна и чаровната трапчинка,
което винаги ви гледаше като рицар-спасител
и се вкопчваше в бронята ви от
празни обещания?
Тя е вече пораснала жена.
Може би няма да я познаете,
защото очите и загубиха блясъка си-
отразяват болката на ранена кошута,
а трапчинката и се запълни с море,
солено като сълзите и.
Тя е вече отдавна пораснала жена,
която не ви е искала снизхождението,
нито пък е искала да я докосвате,
неподозираща за любимата ви вкъщи.
Писнало и е да чува, че нещо винаги
и липсва и отдавна вече не ви възвеличава.
Счупихте я на милион парчета,
които така и не успя да сглоби обратно.
Вятърът я разпиля в лилавите небеса,
по които някога наивно я носеше любовта.
Облаците я кондензираха в купеста тъга
и я изляха безпощадно обратно на земята
с яростта на лятна буря.
Напои поля от слънчогледи,
израсна леко деформирана
в онази силна пораснала жена,
която никой от вас не позна.
© Недописана All rights reserved.