Apr 9, 2010, 11:05 PM

Смехотворно 

  Poetry » Humour
1391 0 5

 

 

Щом стих главата стяга,

сам текстът ми пристига

и в листа мигом ляга

завръзка и интрига.

 

Неосъзната случка,

до вчера кротко спала,

довтасва на каручка

по пътя от превала.

 

И смешки, сурогати

в куплетите докарва

не с лъскаво „Бугати”,

а с впрегнато магарe

 

ту Настрадин - баш ходжа,

ту Омир. Куче лавна

и в листа ми прохожда

епохата ни славна

 

или любовна сага...

Какво да ви разказвам? –

Сам, Господ, ми помага

и римите подсказва.

 

Правдива и не толкоз –

в печата се прокрадва,

повтаряна до болка,

речта ми, като крадла.

 

Тъй ставам – без въпроси –

и аз поет кат вази.

В чужбина ще ми носят

три куфара гавази.

 

В един`я – книги яки,

а в друг – различни ризи,

за приеми, за яхти,

за Нобел и мангизи!

 

Защо пък не? Върти се

късмета в колелото.

Накланят се везните –

стихът е фиш от тото!

 

И който си го има,

таланта и късмета,

изгрява посред зима

в блещукаща комета...

 

Видения пристигат

в каручки и с „Бугати”

и докато ги има

със тях ще сме богати!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??