Смисъл
Да бъдеш или не?
Какво по-точно?
Геройски силен, смел.
Да имаш или не?
Не е порочно, да си поставиш ти
идея, цел.
Къде отиваш? Откъде се връщаш?
Светът е тъй безкраен кръговрат.
Вървиш напред, а утре се обръщаш.
И гледаш със тъга назад.
Пропуснал си да бъдеш себе си.
Да следваш свойте собствени мечти.
И гледайки се в огледалото,
не виждаш своите очи.
А смисъл във живота всъщност няма.
Живей по свойте правила.
Не си мисли, че ще е драма,
ако те няма тук, сега.
Мечтите следвай, целите си постигни.
Бъди това, което искаш.
Дори когато слънце не блести,
ти не оставяй своя смисъл.
Животът днес е тук, а утре - не.
И най-добре го изживей сега.
Преплувай свойто собствено море
и ни помахай от брега.
И намери ти свойта красота.
Бъди нещастен и щастлив.
Каквото и да правиш,
се чувствай жив.
© Йоана Йосифова All rights reserved.