Nov 13, 2011, 1:41 PM

Смъртта на деня 

  Poetry » Other
460 0 1

Смъртта на деня


Денят умря,
бе погребан още през следобеда.
Аз бях на траурната церемония,
облечен в черно, с очила картонени,
предназначени за наблюдение
на слънчевото затъмнение.
Лъчите ми не пречеха.
Те светеха като за публика от слепи.

Но гостите наоколо, тълпа идиоти,
вкупом възхитени викаха уаaу.
Абстрахирах се,
отвъд ухо надал,
и чух във вселената далече,
Сириус звездата куче да вие жално ауyу.


© Ендо Браунстоун All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??