Dec 27, 2018, 12:07 AM

Снежинки в ресниците 

  Poetry » Love
752 9 23

СНЕЖИНКИ В РЕСНИЦИТЕ

Нали си знаеш, че без теб не спя.
Та аз без теб и ден не съм живяла.
Какво, че сто вселени ни делят.
Абстракция са дни и разстояния.

Знам – ти си в мен, и аз от теб съм част.
И даже не е нужно да говорим.
То – тялото ми – хаос, бури, страст...
Душата ми е твоя, само твоя.

Вълшебна нощ! ... Нали съм светлина,
откривам те и тайно те рисувам –
по устните ти капе мед и цвят –
смалявам се в пчела и те целувам.

Целувам те по звездните очи –
аз само в тях съм жива като пламък.
В пожара ми от думи и от стих,
печат от мойта обич ти оставям.

Да знаеш, че където и да си,
изгубиш ли посоката в безкрая,
една Светулка  огън ти тъкми,
пътечка към сърцето си чертае...

И всичките желания в едно
в ресниците като снежинки трепкат.
Проблясва чудно Коледно дърво,
превръща ме в копнеж и нежен шепот...

Аз вярвам, че се случват чудеса –
ще дойдеш ти като в магия бяла,
ще кажеш тихо  “Не, без теб не спя...“
и всичко, всичко, всичко отначало!!



–––––

© Светла Илиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??