Dec 8, 2020, 4:09 PM

Снежна приказка 

  Poetry » Landscape
270 2 3

Гонят се снежинки бели
още рано от зори
и със пухкави къдели
сняг дърветата покри.

Та нощеска да не мръзнат,
под завивка те да спят.
Без листата си ще зъзнат,
че прибра ги есента.

А пък вятърът вилнее,
в танц снежинките върти,
нещо шушне и им пее,
после стихва за да спи.

Спусна се мъглата сива,
бялото потъна в мрак,
но картината красива
утре ще блести от сняг.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??