СНИМКА НА КАЛТА БЕЗ РЕТУШ
Гърмеше юни! Хиляди ведра
изливаше разгърден в сляпа ярост!
И с мощ като от земните недра
се втурнаха вода и кал без жалост.
Понесоха по пътя си смъртта,
готова да премаже всеки срещнат.
Превърна се за миг в палач пръстта,
до днес боготворена и безгрешна.
Със сила на цунами връхлетя
разпенена водата кръвожадна.
След нея всяка къща опустя,
прилича днес на гробница прохладна.
Удавиха се с ужас в яростта
тринадесет живота непорочни.
След седмица разчистваме калта
да търсим пак дете... Дали нарочно
препича слънце с лъч от ятаган,
а съвестта излющва змийска кожа?
Народът ни е като във капан,
съдбата е опряла в него ножа.
Аз вярвам, че очаква тя от нас
да се помолим и да се покаем.
Стотици чистят кал и в този час...
Но чисти ли сме? Отговора знаем.
25.06.2014
© Мария Панайотова All rights reserved.