May 8, 2007, 4:05 PM  

Сняг 

  Poetry
631 0 2

 

Аз искам светлина

сред мрак и пустота -

аз искам светлина

и огнени лъчи!


Но, моя светъл взор

препъва се в нощта,

а моите очи

изстиват в тишина.

 

Поточе ромоли,

поточе, сред степта -

шуми и весели

изпръхнала земя.

 

Аз искам светлина

за моите очи -

поточе ромоли,

шуми и весели,

умиращи души.

      

То в своя път заплаща,

зловещия си дан -

поточето израства

и става великан.


В река се той превръща,

разлива мощна длан

и времето се лее

в море от Океан,


В абсурди и в пристрастия -

във форми и в мечти...


В ръце, до болка срастнали -

в потръпващи гърди...


Изстинали души

и партии безчет -

човекът е наред,

да бъде претопен...

 

- Вземете ме във плен -

о, вихри и мечти!

 

Душата ми крещи

за струи светлина,

сърцето ми тежи -

лавина от ръжда,

притиснала го в плен,

умора натежава...


Угасвам, ослепен.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??