Виелица се вихри в двора.
Снегът навсякъде постели.
Аз запалил съм мотора
и пея врели-некипели.
Пък духа и е мразовито...
Камъкът от студ трепери!
Отракан пич съм си на скрито-
кой с мойте песни ще се мери?
Студът отвънка ни притиска,
размахва ледени криле,
но си въртя отново диска
със мойто лудо маане.
Снегът, каквото и да прави,
все пак, до прага си остава!
На мене кеф ще ми достави
и теми - да ме забавлява!
Песента ми безхаберна
носи се на длъж и шир.
Дано вятърът ме мерна,
да си направим с него пир!
© Георги Янков All rights reserved.