Jul 19, 2011, 9:56 PM

Солта на земята 

  Poetry » Other
734 0 3

СОЛТА НА ЗЕМЯТА

 

Направих те от буца черна пръст

и вложих в тебе сноп от светлина,

поставих те сред райската градина,

далеч от мъртвата космична тъмнина.

Но ти избра да следваш труден път,

окичи се с венеца на познанието

и вместо подарено съществуване,

сам пое по пътя на страданието.

О, изгубено дете, създадено от пръст,

поглъщаш истина, която ти горчи,

зовеш ме непрестанно да ти проговоря,

ала душата ти залостена мълчи.

До теб съм аз през всичките ти дни,

поставил върху вечната везна

буца черна пръст в единия ù край,

а в другия – искрица светлина.

 

 

© Развей Прах All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??