Nov 19, 2011, 8:29 PM

Спасителят се бави 

  Poetry » Civilian
419 0 8

СПАСИТЕЛЯТ СЕ БАВИ…

 

Спасителят се тутка, бави, пипка –

измряха опълченците на Шипка…

Сега сме на три мешарета –

Столипиново, Суходол и Факултета…

Язък ни за господарството –

на циганията в царството…

Всеки се кикоти и подсмива –

доктрината била фалшива…

Чанта си поръчахме голяма,

а в хазната нищо не остана…

Пълним голямата си капа

с чукундур, кромид и ряпа…

Празна мрежата е от пазара,

ефирната е с чалга и поквара…

И защото сме кутсуз – карък –

въртим се в омагьосан кръг…

© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??