Jun 13, 2018, 1:21 AM

Споменът 

  Poetry
339 0 0

 

Трудно може той да се забрави,
трудно ще да се пребориш с туй, което прави,
трудни дните ти ще прави, тъй като от него са болнави,
трудно ще успееш в идеите си да се върнеш,
трудно за туй, че със споменът живота си ще преобърнеш,

 

лукав е той като вълк или като лисица,
лукав и като хищна птица,
прелита могъщо закриващ небесата,
от споменът тежък побелява ти косата,
ала той е този, който учи те да се справяш със нещата,

 

ето знай, вече, драги ми човече,
ето знай, че в сърцето споменът ухай,
твоят спомен бурен, кат последен самурай,
слънцето над него, пада на колене,
и споменът отново гледа, капчица поне, от теб да вземе,

 

трудна е победата страшна,
когато радостта, зарад спомена е прашна,
тъгата тъй дълбоко, в душата ти насажда,
постоянно кара я да се подклажда,
защото така знанието, от опит да се поражда,

 

Споменът е нашият герой,
той е вечният каубой,
той дръзко ще те възпитава
и жестоко ще те изпитава,
като все във ситуации тежки сърце ще остава.

 

© Георги Сираков All rights reserved.

Един "Спомен" от 2010г. , който все още не се забравя!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??