Dec 3, 2009, 10:39 PM

Спусъкът (диалог) 

  Poetry » White poetry
594 0 2

Жива съм, ала не дишам,
трепкам с пръсти попарени.
(да не сбъркам?)
Току докосват небето,
отдръпват се уплашени.
Искаха да пипнат един,
само един, специален.
(или пък може би съм права?)
Бляскав, гланциран изгрев.
Премигващ свенливо над
сивите улици и блокове,
флиртуващ с пешеходците,
(дръпни спусъка...)
но и недаващ много.
Искащ да те погълне,
да се слее с теб,
да те обладае
(така и не разбрах смисъла)
като фея на сенките,
с усмивка на лицето,
но с тризъбец зад гърба.
(смисълът на кое?)
Дишам, но не съм жива.
Докато бляновете ми
проблясват пред очите,
(на живота)
чудя се, дали ще го видя
този изгрев,
или ще увяхна,
преди да се случи.
(няма го)
Залей го с огън
и по-добре го изгори.
(умирам)

© Слънце All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Живей.

  • Браво! Разчуства ме, въпреки, че смъртта никога не е решение, а просто бягство от проблемите. Колкото до смисъла на живота до сега май, никой не го е разгадал. Пожелавам ти щастие и усмивки!
Random works
: ??:??