Jun 19, 2021, 11:00 PM

Спящата жена 

  Poetry
203 0 0

Гледах как красавицата спи,
и линее дълго под юргана.
Още малко ако полежи,
вечно ще остане на дивана.

 

Нямах шанс да стана шефски зет,
щот` съм на гърба с едната риза.
Крайно грубо и за лош късмет,
срина ме финансовата криза.

 

Обнових аз просешка хазна,
дръпнах кредит за определено време.
Нямах избор, спящата жена,
няма без парици да ме вземе.

 

Даже закопах под таен брод,
няколко банкноти и жълтици,
идва често стресов период,
аз да се опуля без парици.

 

Целуни я друже, но и виж,
каза някой и ще я събудиш!
Може би ужасно ще сгрешиш,
може и щастливо да се влюбиш.

© Бончо Бончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??