Jun 2, 2013, 7:38 PM

Сребърно 

  Poetry » Landscape
884 1 10

Месецът с разрошени коси,

блед, на небосвода се показа.

Лампата на пръсти угаси

и наля вода в кристална ваза.

Пусна вътре шепа звездeн прах

и разбърка с вятърна лъжица,

после (как се случи не разбрах)

литна нависоко, като птица.

Течността из въздуха разля.

Светлините мигом се разстлаха.

Сребърен, светът се залюля

в танц, а улиците заблестяха.

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??