Jul 16, 2010, 3:40 PM

Среднощен блус 

  Poetry » Other
622 1 6

 

Нощта се точи като блус, разтапящ сетивата,

процежда се в леглото ми, по котешки дере,

пред онемелите звезди разголва се Луната,

небето е коктейл от синьо-сиви ветрове.

Във тъмнината сенките играят покер,

залагат сляпо гърчавите си снаги,

самотата плътна и дълбока като гроб е,

отблясъците - малки уличници, пърхат със ресни.

Във бара "Полунощ", пияна от безсъние,

отпивам жадно топъл, омагьосващ вкус,

танцувам с тишината страстно - до разсъмване

и със нощта се любя, в ритъма на тежък блус.

 

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??