Aug 24, 2019, 2:05 AM

Среща с чумата 

  Poetry
1084 1 4

 

Излязъл бях за гъби в планината.
Вървях в гората, гледах си в краката,

когато, иззад боровата шума,
изникна една африканска чума.

 

Тя кàза:
- Аз съм чума по свинете!
От мене няма никакво спасение!
Гответе се за свински погребения!

 

Аз ú отвърнах: 
                       - Я не се занасяй!
Не се разхвалвай и не се възнасяй!

 

Тя, чумата във нашата родина,
пристигна преди тридесет години!

 

Земята ни съвсем опустоши!
Заводите ни всички разруши!

 

Не само чума - беше и проказа!
И самолетите ни, и ракетите наряза.

 

Засегна и съдебната система -
в страната ни и справедливост нема!

 

Държавата ни с дългове зароби -
потомците ни ще превърне в роби.

 

След този страшен, повсеместен крах,
от свинска чума ли ще ни е страх?

 

август 2019.
 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??