Jan 3, 2021, 3:10 PM

Стари рецепти против коронавирус от 09.04.2020 

  Poetry » Humour, Civilian
499 1 3

 

 

Когато има гърлобол

да се лекува с алкохол,

но лекарството едно ли е...

 

Ако при силно главоболие

рязко свят ви се завие,

червено винце да се пие

 

...и бира за да се промие.

При кашлица с температура

шишенше с гроздова тинктура. 

 

При извънредно положение

само уиски, без съмнение,

а ако има продължение

 

водката също е лечение. 

Ако има карантина 

с мастиката от магазина.

 

В случай, че болката не спира

да се лекува с каса бира.

Температурата се мери

 

три пъти дневно с Блъди Мери.

Докато ваксина се открие

греяна ракия да се пие.

 

Ангината е неприятно заболяване

да се лекува с УЗО преди лягане.

Ако лекарството го няма на пазара

 

да се налага анасонова отвара.

Ако болестта минава леко

лекарство е италианското PROSECCO, 

 

а за крепко здраве на децата

само да им се превари водата.

Трябва много ясно да се каже

 

безалкохолното лекува също, даже

ако няма друг ограничител

да се прилага като разредител.

 

За модерна здравна профилактика

кафе с коняк е европейска практика. 

След дезинфекция или промивка

 

газ да се използва за разтривка.

Одеколон с лечебните му свойства

се дава при психически разтройства.

 

В доклад Световната организация

забрани да се използва за лечение

всякакво петролно съединение.

 

Само при спешни ситуации

високооктановите деривации

да се пият за успокоение, 

 

но под медицинско наблюдение.

Възможно е при болка и страдание

да се приема и без предписание

 

от Асклепий целебното дарение, 

което Авицена е открил

- лечебният сироп от Джинджифил.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??