Jul 3, 2008, 8:13 PM

Старост-нерадост 

  Poetry » Humour
709 0 10
Летят годините и остарях набързо.
Не мога вече 10 бири наведнъж.
От две уискита кънките връзвам,
направо страшна работа - а уж съм мъж...

И днес ударих право в трийсетака,
и може би съм малко помъдрял.
Издайнически се показва знака -
сребро в косите - благородния метал...

В последно време хич ме няма в рими
и чудя се дали не е от възрастта...
Обаче няма страшно - ще ми мине
и пак по листовете думи ще редя.

Сега излизам и отивам да празнувам.
Ще пийна две-три бири и за вас.
И утре чак до късно ще сънувам,
не ме търсете за кафета - аз съм пас.

© Йордан Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??