Хайде да обърнеме нещата -
Очи затварям и ще си представя
как тези, които унищожават земята,
само добрини й правят.
Ще си представя как за хората измамата
е нещо чуждо, нещо непознато.
Как вълк до агънце си хапва сламата
и никой не ламти за злато.
Представям си дори и политици честни,
макар, че доста се озорих май...
Не се делят на леви, задни, други, десни,
и заедно света превръщат в Рай...
Представям си сега, че този стих четат
и всички непрочели го, о, глупост,
очи отворих и търкулнах се от смях -
Тва, моето, не е въображение... а лудост...
19.05.2015.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Някой ден, може би, Йоана...
Благодаря, момичета 🌹