Jan 1, 2016, 7:58 PM

Стихотворение с турцизми 

  Poetry » Humour, Other
504 0 1

Стихотворение с турцизми

 

На миндер кадия

наргиле си пуши,

Юсуф бозаджия

праща във кауша,

че мюхлюзин станал -

борчове не връща.

Бозаджи ербап е -

дума той намръщен:

"Със заптии няма

ти Юсуф уплаши,

че с хайдук Алия

пръв той аркадаш е.

Някому Алия

ако е къздисан,

я дюген ще палне,

я кьошк ще бастиса.

С шишането думка,

сече с ятагана,

с бешпатлак кадии

трепе де ги хване.

Че в хапуз лежал е

Юсуф ще забрави,

с воля на Аллаха

пак боза ще прави."

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??