Dec 29, 2009, 10:04 PM

Стихотворение за народните герои 

  Poetry » Other
2691 0 1

Вие сте герои на България,

вие сте загинали за нас.

Вие сте поставили родината

над черна гнет и чужда власт.

 

Гордея се с вашето дело,

с вашата доблест, с вашата чест!

Воювали сте вий умело,

за да ме има мене днес.

 

Целият народ ви уважава

за вашето велико начинание -

избавили сте нашата държава

от петвековно тягостно страдание.

 

Всички носим ви в сърцата свои,

вас - генерали и бедняци!

Вие сте народните герои,

безумни във смъртта юнаци!

© Сандостен Калций All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??