Jan 16, 2022, 10:35 AM

Сто бели 

  Poetry
466 2 4

 

       Януари,март,април

       във гората се събрали,

       но къде ли се е скрил

       малък Сечко февруари?

 

      Малък е,но сто бели

      може той да си направи.

      Все го учат,но нали

      трябва сам да се поправи.

 

      Духа,вее и подскача

      по баири и долини.

      С който види се закача,

      бели прави дето мине.

 

      Малък Сечко, я поспри се,

      стига с тез фъртуни, хали.

      За децата замисли се,

      те не са се наиграли

 

      още на снега,пързалките

      и при снежните човеци

      идват със шейните - малките

      със сурвачки и гевреци.

 

     

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

The work is a contestant:

Сечко Февруари »

16 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??