Той във сенките се свива...
Той от сенките краде.
От живота ти отпива,
иска душа да му се даде.
Той оглозгва дни и нощи
и мечите ти до кост!
Той неканен и неискан гост е!
Да го прогониш, няма метод прост.
Освен, да не живееш в сенки!
В очите да го гледаш!
Опасните си мисли, като мренки
в дълбоки вирове да криеш.
Да люпиш семки с мнимо безразличие
и да го прикриваш. За приличие.
Защото... Той във сенките се свива!
... От живота ти отпива!
И... не се напива!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.