Feb 3, 2016, 9:54 PM

Странник 

  Poetry » Love
564 1 3

Във мен живее пълнолунен странник...
не ме разбира, нито пък ми вярва.
Един щурец в цигулката на ангел,
в косите ти бездомникът от вятър.

 

Разбойникът във сънищата твои.
Хлапак, опитомяващ лъч на слънце.
Изгнаникът в мига ти безпокоен.
Платно на ладията ти безпътна.

 

Разцъфнал минзухар в сълза горчива
сред преспата на снежните ти мисли.
Венецът ти на луда самодива…
звездецът във трапчинката ти, искрен.

 

Отшелникът в илюзия за лято.
Молитвата, която те пречиства.
Ловец, преследващ бяга на съдбата,
прострелял те със слънчево мънисто.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??