Feb 14, 2014, 10:34 PM

Страст 

  Poetry
767 0 3

Страст

Мурсалски чай...
една лула...

Какво му трябва на човека?

Косите мокри на жена,
да вчеса с пръстите полека...

Две длани в тях да заплете
и да остави със целувка
на устните едно сърце...

в гърдите му - да стане пусто.

А после - сластното вино
да пие в жажда ненаситна,
като изплъзващ се живот...

кристално чашите надигнал.

С върховен тост  -
Да ги строшим!

Век нужен е да изживея...


Страстта без жалост ме държи...
и иска да примра във нея.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??