Сърдит ни е навярно месец май,
студенина тече в душа и тяло,
дано завърши с малко хубав край,
защото нямаше добро начало.
Не знам дали в задявката на Бог
се криеше на месеца каприза.
Изтече добротата в дневен срок –
да подариш на ближния си риза.
На страдалеца да дадеш ръка
и да намери в теб една утеха.
Сега през май превиваме снага
и нямаме си ни любов, ни дреха.
Все облачно, и все ще завали.
Сълзи ли, дъжд ли? Само Господ знае.
Недружелюбен месецът върви.
Идея нямам как ще е до края?!
Аделина Колева
© Аделина Колева All rights reserved.