Nov 24, 2014, 5:45 PM

Студено ми е на душата 

  Poetry » Love
798 0 4

Студено ми е на душата

 

 

Дяволски дъжд отново се лее...

Студено ми е на душата.

Едно момиче пак за теб копнее,

безмълвно гледащо зората...

 

Прозореца измиват капки ледени;

отмиват ù сълзите от лицето.

Едно момиче в снимката ти вгледано

пак търси в тях утеха за сърцето.

 

Ще дойдеш може би... Кога ли?!

Тя чака те със трепет и надежда.

Нима не помниш любовта й че запали - 

светът й цял в очите твои се оглежда.

 

И днес денят ще мине бавно,

както всеки друг, откакто теб те няма.

дали забравил си я ти отдавна?

Тя чака те... А споменът не избледнява...

                      

                      *  *  *

 

Дяволски дъжд отново се лее...

Студено ми е на душата.

Едно момиче пак за теб копнее,

безмълвно гледащо зората...

 

ЦГ.

 

© Цветелина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!
  • Цветелина, написала си много хубаво стихотворение, въпреки отчаянието.
    Любовта иска жертви и взаимно доверие!
    Поздрав от мен и сбъдване на очакването ти!
  • Имаш вътрешно усещане за ритъм. Пишеш много добре. Работи - имаш талант!
  • Всеки следващ стих трябва да е по-хубав от предишния... пиши...
Random works
: ??:??